Nadstrešnice za zaštitu automobila, terasa i balkona

Izrađujemo i montiramo nadstrešnice za automobile, terase, balkone i slične namjene. Nosive knstrukcije nadstrešnica  izvede  se od čelika, aluminijsa, inoxa ili pak oddrveta. Pokrov  nadstrešnica izvodi se od polikarbonatnih ploča sačastih ili punih te limova, crijepa ili drugih materijala.

Nadstrešnice su konstrukcijski izvedene na način da izdrže sva opterećenja snijegom ili vjetrom, a za svaku se nadstrešnicu posebno izrađuje statički izračun.

Nosiva konstrukcija nadstrešnice  može se izvesti od pravokutnih ili okruglih profila, sa stupovima na obje strane (standardne nadstrešnice) ili sa stupovima samo sa jedne strane (konzolne nadstrešnice).

Bojanje konstrukcije nadstrešnice izvodi se u pravilu na način da se zaštiti sa dva temeljna  premaza i dva premaza u lak boji po izboru kupca. Inox se ne obrađuje bojanjem, dok se vruče cinčana konstrukcija prvo obradi sa primer premazom i tek onda sa bojom po izboru. Isto tako nadstrešnice kojima je čelična konstrukcija vruće cinčana, mogu ostati u tom obliku bez dodatnog bojanja.

Drvo se obrađuje sa zaštitnim premazima i onda sa bojom ili se ostavi u „natur“ prirodnoj boji.

Pokrov nadstrešnice izvodimo u pravilu od saćastog polikarbonata u transparentnoj izvedbi (bezbojno, prozirno ne providno), opal boji (boja razrijeđenog mlijeka) ili u boji broze (smeđa). Od ploča kojima prekrivamo nadstrešnicu upotrebljavamo saćaste ploče debljine 10 i 16 mm višekomorske, sa UV zaštitom.

Sve ploče koje montiramo kao pokrov na nadstrešnicu spajaju se sa profesionalnim spojnim profilima, paropropusnim brtvenim trakama, preklopnim profilima sa EPDM brtvama, šarafima sa inox – neopren brtvama, i ostalim dilatacijskim brtvama koje sprečavaju trenje polikarbonatnih ploča o konstrukciju čime se na nadstrešnici izbjegavaju uobičajena pucketanja.

Moramo napomenuti da je pokrov od polikabonata prihvatljiv kao materijal za prekrivanje nadstrešnica iz razloga što propušta puno svjetla, a da to isto svjetlo nije iritirajuće za oko, sprečava UV zračenje, te zaustavlja udar topline ispod nadstrešnice.

Pored spomenutih nadstrešnica na stupovima sa zaobljenim pokrovom, izvodimo i viseće nadstrešnice za balkone , ispred ulaza u zgrade, kuće ugostiteljske objekte i sl.

Uz sve navedeno naš je moto da nadstrešnica mora biti dio objekta, kao da je srasla sa istim. Dakle mora biti prihvatljiva oku i okolini u koju se mora u potpunisti uklopiti.

Zato prilikom svakog razgovora o nadstrešnici obavezno izlazimo na građevinu kako bi kupcu sugerirali tip nadstrešnice koji će se najljepše i najbolje uklopiti u već postojeće stanje građevine.

Na polikarbonatni pokrovi vruće cinčanu konstrukciju dajemo pismenu 10 godišnju garanciju,a na ostale obrtničke radove dajemo 2 godine garancije.