SVJETLOSNE KUPOLE

Svjetlosne kupole i trake služe za smanjenje troškova osvjetljenja raznih prostorija i hala, a prednost im je i to što propuštaju prirodnu svjetlost koja pozitivno utječe na zdravlje pojedinaca koji borave u tim prostorijama. Kupole se izrađuju u raznim oblicima i bojama, prema potrebama objekta i željama projektanata.
Svjetlosne trake su sličan proizvod koji je idealan za hale koje imaju velike tlocrtne površine pa stoga i imaju veću potrošnju energije potrebne za osvjetljenje. Kupole se mogu otvarati ručno ili imati ugrađen električni mehanizam te na taj način omogućiti prozračivanje prostorija, izlazak na krov ili u slučaju požara služiti kao sistemi za odvođenje dima i topline.
Svim sustavima koji imaju ugrađen električni mehanizam može se ugraditi senzor za kišu i vjetar te na taj način omogućiti automatsko zatvaranje sistema u tim uvjetima. Za još veću efikasnost sustava moguće je ugraditi CO2 ampulu koja je osjetljiva na povišenje temparature.Takvi sistemi služi za detektiranje požara i u tom slučaju se kupola automatski otvara te služi za odvođenje dima i topline.
Structura d.o.o. svojim kupcima nudi i redovne godišnje servise kupola i svih protupožarnih sustava. Svi svjetlosni elementi su atestirani i imaju potrebne certifikate i licence. Za sve detaljnije informacije o svjetlosnim kupolama i izradi istih, slobodno nam se javite.